Tijdelijke sluiting van ons brouwhuis.EEN WOORDJE UITLEG

http://www.brouwerijdekroon.be/bdk2016/wp-content/uploads/2019/08/labo2.jpg

Beste vrienden van de Kroon

Een dikke 6 jaar geleden zijn we ons biercentrum begonnen. We wilden onze passie en expertise rond het brouwen van speciaalbieren met zoveel mogelijk mensen delen. Daarom tekenden we een structuur uit van waaruit wij onze kennis de wijde wereld in konden sturen: Ons labo, het kloppend hart van het biercentrum, onderzoekt hoe professionele brouwerijen (groot en klein) hun producten kunnen vernieuwen en optimaliseren. Om onze partners steeds ‘state-of-the-art’ advies te kunnen garanderen, bouwden we naast het labo ook een experimentele mini-brouwerij waarin we naar hartelust kunnen testen, fine-tunen, experimenteren, …

Wij zijn brouwers in hart en nieren. En omdat de gelegenheid vaak de dief maakt, begonnen we ook onze eigen speciaalbieren te brouwen. Niet om snel-snel het Grote Publiek te bereiken, wél om de bierliefhebber iets héél speciaals te laten proeven. Bieren zo persoonlijk dat we ze zelfs onze eigen naam gaven: de Super Kroon, de Delvaux en de recent vernieuwde Job. We zijn er erg trots op! En onze bieren worden duidelijk geapprecieerd door jullie, want naast het labo dat op volle toeren draait, gaat de brouwerij ook met rasse schreden vooruit en kan je de bieren al her en der in lokale winkels en horecazaken vinden.

http://www.brouwerijdekroon.be/bdk2016/wp-content/uploads/2016/02/kroon038mm.jpg
http://www.brouwerijdekroon.be/bdk2016/wp-content/uploads/2016/02/rondleiding-freddy.jpg

Omdat er veel vraag kwam naar wat meer tekst en uitleg over het brouwproces begonnen we in onze brouwerij rondleidingen en degustaties te houden waarin we de liefhebbers meenemen in het verhaal van zowel de brouwerij als het brouwproces zelf.

We richtten het Brouwhuis in als taverne waar de mensen na de rondleiding ten volle van onze bieren konden genieten en ook iets lekkers konden eten. Wie thuis wilde verder genieten, kon ter plekke onze bieren, mooi verpakt (al zeggen we het zelf) aankopen. Zo was de cirkel wat ons betreft rond.

Vandaag echter, merken we dat de taverne een (te) groot deel van onze beschikbare tijd en energie begint op te slorpen. Dit heeft ons tot nadenken aangezet. En na rijp intern beraad, kwamen we tot deze conclusie: wij zijn brouwers, geen restaurantuitbaters. Daarom hebben we besloten om de uitbating van de taverne tijdelijk ‘on hold’ te zetten en op zoek te gaan naar echte specialisten die samen met ons het verhaal van De Kroon kunnen uitrollen in een horecaconcept. Zo kunnen wij ons terug voor de volle 100% focussen op wat ons biercentrum zo uniek maakt: het labo en de brouwerij! Want de essentie van alle activiteiten van De Kroon blijft toch: lekker bier nog lekkerder maken! Voor onze partners, en via onze eigen speciaalbieren: voor jullie allemaal!

Tot binnenkort voor meer nieuws!

Freddy en Filip Delvaux

http://www.brouwerijdekroon.be/bdk2016/wp-content/uploads/2016/02/header3.jpg